A NYUSZET Tanácsadó Testületének tagja, mindannyiunk szeretett munkatársa, sokunk személyes jó barátja, Dr. Falus Ferenc, 3 héttel 73. születésnapja előtt, 2022. július 2-án eltávozott közülünk.

A Wikipédia azt írja róla: magyar orvos, tüdőgyógyász, egészségügyi menedzser, országos tisztifőorvos (2007–2010), kórházigazgató.

Igen, ez mind volt, de volt ő mentős, foglalkozott pszichológiával, még politikával is, de utóbbiban nem volt, nem lehetett sikeres. Nem volt kellőképpen gátlástalan és komolyan gondolta, hogy az embereknek kell segíteni……

Fáradhatatlan volt a felvilágosító munkában is. A pandémia emberpróbáló korszakában az ország többsége csak annak hitt, amit Falus dr. mondott el a járványról. Mert igazat mondott, és hitelesen mondta. Nagyon sokan gondolják, hogy ha ő maradt volna az országos tisztifőorvos, a járvány nem szedett volna ennyi áldozatot, mert megszervezte volna az ellátást…

A NYUSZET sokat köszönhet neki. Szakmai hozzáértésével, higgadt hozzászólásaival, s messze nem utolsó sorban az ő általa inspirált ISZER (Integrált Szociális és Egészségügyi Rendszer) elterjesztésének, bevezetésének kísérleti munkáival megalapozta, hogy a továbbiakban is dolgozzunk az egészségügy és a szociális rendszer harmonikus és gazdaságos együttműködésének megteremtésén.

Senki sem pótolhatatlan, mondják. Mi mégis azt érezzük, hogy Dr. Falus Ferenc személye, munkássága olyan űrt hagyott maga után, melyet nagyon nehéz lesz használható tartalommal megtölteni.

Hiányát minden nap érezzük. Emléke él.