Tisztelt Olvasóink, Kedves Idősebb és Fiatalabb Weblap Látogatók!

A NYUSZET – amint az a Dokumentumokban található Alapító Okiratban is olvasható – megalapításának célja, hogy kidolgozott előterjesztések alapján tárgyalja meg, állapodjon meg és fogadja el az időseket, nyugdíjasokat érintő rövid- és hosszútávra vonatkozó elgondolásokat, melyek felhasználásával egységesen lehet fellépni a kormánynál, közös céljaink eléréséért.

A NYUSZET 2019 október 7-én alakult, 7 nagy nyugdíjas szervezetet tömörítő, önkéntes tagságon alapuló szervezet, amely a tagszervezetek egyenrangú és egyenjogú vélemény- nyilvánításán, konszenzusán, szabályokban (SZMSZ) rögzített döntéshozatali eljárásán alapul. A Tanács jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amelynek működése nem érinti a tagszervezetek egyéb, önálló tevékenységét. Mindemellett, állásfoglalásai mögött mintegy 300 ezer tag összegzett véleménye húzódik meg.

A NYUSZET megalakulása óta több nyílt levélben és állásfoglalásban hívta fel az illetékesek (beleértve a Miniszterelnök) figyelmét a nyugdíjrendszer ordító hibáira, a nyugdíjasok több mint a felének tarthatatlanul alacsony jövedelmére, a nyugdíjemelések anomáliáira és így tovább. Ha eredményként lehet feltüntetni, hogy „szóbaálltak” velünk, akkor értünk el eredményeket, de a felsorolt problémáink továbbra is problémák maradtak. De nem adjuk fel! Megragadunk minden lehetőséget arra, hogy a nyugdíjasok és időskorúak gondjaival megismertessük az ország vezetőit és a közvéleményt. A jövőben a nyugdíjrendszer szükséges átalakítása mellett foglalkozunk az egészségügy és a szociális szféra időseket érintő problémáival is! Reményeink szerint ebben segítségünkre lesz ez a honlap és a rövidesen meginduló Facebook oldalunk is. Kérjük, hogy véleményüket, javaslataikat ez utóbbin továbbítsák nekünk.

Hiszem, hogy a nyilvánosság ereje segít nekünk céljaink elérésében. Együtt Önökkel van remény!

Juhász László

Soros elnök