2021. április 20-án videókonferencia keretében került sor arra a megbeszélésre, amelyen a NYUSZET Plenáris ülése és Tanácsadó Testülete az ellenzéki együttműködés pártjai szakértő képviselőinek részvételével megvitatta a NYUSZET szakértői által az Idősügyi Törvény előkészítéséről kidolgozott anyagot.

Az ellenzéki összefogás idősügyi szakpolitikusai eszmét cseréltek a NYUSZET szakértői által kidolgozott munkaanyagról, melynek célja, hogy ötleteket adjon, ha tetszik, elvárásokat fogalmazzon meg a hatpárti együttműködés közös választási programjának kidolgozásához.

Az előzetesen kézhez kapott szakértői javaslatot a pártok képviselői egybehangzóan méltatták. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy annak minden felvetésével, javaslatával egyetértenének, de a NYUSZET kezdeményező fellépését mindannyian üdvözölték. Minden hozzászólónak voltak érdemi kiemelései a tervezettel kapcsolatban, minden párt talált abban olyan javaslatot, amelynek beépülését a közös választási programba készek lennének támogatni.

A javaslat egy magas színvonalú szakmai munka eredményeként jutott tárgyalásra érett állapotba. A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy ez a megbeszélés egy hosszabb távú együttműködés jelentős állomásának tekinthető, és a pártok képviselői kifejezték azon igényüket, hogy a NYUSZET a jövőben is segítse az idősügyi szakpolitika alakítását.